Ik ben Orthomoleculair Epigenetisch therapeut.

Orthomoleculair betekent: de moleculen betreffende. Er zijn nu al meer dan 50 miljoen soorten moleculen in ons lichaam bekend en wetenschappers ontdekken er dagelijks weer nieuwe bij.

 

De orthomoleculaire geneeskunde kijkt naar de werking van allerlei systemen en functionele samenhangen in het lichaam, b.v. het spijsverteringssysteem, de hormoonhuishouding, het immuunsysteem, de werking van de neurotransmitters, bloedsuikerspiegel, de wijze waarop je lichaam in staat is voedsel te verteren en energie te genereren etc.

In feite hangt alles met alles samen in het lichaam. het zijn allemaal radertjes die in een ander radertje haken en zo komt van het een het ander. Soms hapert er één radertje waardoor er van alles verstoord wordt, som meerdere. Dat uit te zoeken is de puzzel waar je als orthomoleculair therapeut voor staat.

Epigenetica betreft factoren die aangeboren kunnen zijn (genetica), maar vooral ook door omgevingsfactoren beïnvloed worden (epi). Genen moeten aan enuit gezet worden, en hebben daar signalen voor nodig.

Omgevingsfactoren die van invloed zijn en als zodanig als signaal werken, zijn o.a. de mate van stress, beweging, dag- en nachtritme, verslavingen en voeding.

 

Wat de zoektocht naar de oorzaak van klachten nog interessanter maakt is dat ieder mens uniek is. Geen mens is hetzelfde, iedereen is uniek!

PrivacyverklaringKlachtenprocedure

BTW-ID: NL 00131 3934 B34

Kerkdijk 10, 7152 DB Eibergen
– Rolstoeltoegankelijk en parkeergelegenheid –

Telefoon: 0545 475 317
BTW-ID: NL 00131 3934 B34