Body Stress Release

Body Stress Release (BSR) is een techniek die de communicatie in het menselijk lichaam herstelt. Daardoor kunnen zenuwen weer optimaal functioneren en dat leidt ertoe dat het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. De klachten zullen daardoor verdwijnen. BSR helpt bepaalde spierspanning op te heffen die een goede communicatie met de hersenen in de weg staan.

Een langdurige opbouw van bodystress kan leiden tot klachten als spierpijn, stijfheid en vermoeidheid.

Omdat er vaak niet goed op deze signalen van het lichaam wordt gereageerd, bouwt men steeds meer bodystress (overbelasting) op en worden de klachten uiteindelijk steeds vervelender en langduriger. De klachten kunnen dan monden uit in: pijnlijke en stijve gewrichten, hoofdpijn, rugpijn, hernia, ischias, stijve nek- en/of schouders, RSI, Carpal Tunnel Syndroom, vermoeidheid, slaapproblemen, brandend maagzuur, darmklachten, burn-out en depressie.

Bij kinderen uit Bodystress zich vaak in buikpijn, bedplassen en groeipijnen. Bij baby’s kan Bodystress zich uiten door te veel huilen, overstrekken, voorkeurshouding en het opgeven van voedsel.

 

 

U kunt meer informatie vinden in het boekje dat Edith geschreven heeft. Dit boekje is te koop in onze praktijk of via de boekhandels of bol.com.

De techniek Body Stress Release werkt heel simpel en daardoor uitermate doeltreffend. Het lichaam geeft alle informatie die nodig is voor het toepassen van deze techniek. Body Stress Release (letterlijk het loslaten (releasen) van spierspanning) spoort op waar in het lichaam spierspanning aanwezig is.

Bij BSR wordt aan het lichaam gevraagd de vastgezette spieren los te laten. Dat gebeurt door het toepassen van de releases, dat zijn lichte spier-pulsen die op de door het lichaam aangewezen spieren, in de juiste richting op de juiste plaats, worden toegepast. Hierdoor treedt het zelfhelend vermogen in werking – dit is niets anders dan het principe dat ook werkt bij botbreuken, snijwonden etc. Het is het vermogen van het lichaam om altijd terug te keren naar 100% gezondheid. Door de gegeven puls laat het lichaam de aangespannen spieren laagje voor laagje ontspannen en zal het lichaam weer gezond kunnen functioneren.